headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Galibi: zeeschildpadden-avontuur aan de rivier

Paramaribo - Albina - Galibi - Albina - Paramaribo

2 dagen, 1 nacht

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Bij deze bouwsteen reis je vanuit Paramaribo per bus naar het plaatsje Albina, daar stap je op de boot voor een tocht naar de monding van de Marowijne-rivier. Hier wonen traditionele Indiaanse stammen die leven van de visvangst. Je overnacht in een traditioneel indiaans dorpje waarvandaan je de schildpadden-excursie gaat maken (in het seizoen). De volgende dag ga je weer terug naar Paramaribo, maar je kunt er ook voor kiezen om een nachtje extra te blijven.


Dag 1: per bus naar Albina, per boot naar Christiaankondre (2 à 3 uur), accommodatie
Dag 2 of 3: per boot naar Albina, per bus naar Paramaribo, einde bopuwstenen

Prijs vanaf € 215,- p.p. bij 2 dagen
Prijs vanaf € 259,- p.p. bij 3 dagen

Inbegrepen: transport per bus en boot, 1 of 2 overnachtingen in eenvoudige lodge voorzien van bedden met klamboes en gedeelde faciliteiten, alle maaltijden en drankjes (niet-alcoholisch) en Nederlands- en Engelssprekende gids

 

Niet inbegrepen: entree bezoek aan de gevangenis Banjo in Frans Guyana, overige maaltijden, fooien en entreegelden

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

LET OP: altijd paspoorten mee tijdens deze tour, er is namelijk een controle bij Stolkertsijver (Commewijne).

 

Reiscode SRG100: bij 2 dagen
Reiscode SRG101: bij 3 dagen

 

Minimum aantal personen: 4 personen.
Indien ter plaatse minder dan 4 personen deze tour boeken, zal de reis niet uitgevoerd kunnen worden.

 

Periode: februari tot september!
Het zeeschildpaddenseizoen is van februari tot september. Van februari tot juli kun je onder begeleiding kijken hoe de schildpadden hun eieren leggen. In augustus en september ga je met de gids op zoek naar pas uit het ei gekomen schildpadden. Een bijzonder natuurverschijnsel om nooit meer te vergeten! In principe is deze bouwsteen het hele jaar door mogelijk, buiten het legseizoen maak je kennis met traditionele zang en dans van de lokale bevolking.

Je overnacht in een eenvoudige lodge.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Suriname.

Aan de monding van de Marowijne rivier aan de Atlantische oceaan ligt Galibi, een dorp bestaande uit twee dorpskernen: Christiaankondre en Langemankondre. Hier leven ongeveer 750 indianen van de stam der Kalinja’s (Caraïben). De dorpen Christiaankondre en Langamankondre zijn twee traditionele indiaanse dorpen, beide dorpen hebben een prachtig zandstrand dat uitstekend geschikt is voor het maken van lange wandelingen. Het  voornaamste middel van bestaan van deze inheemse stam is de visvangst.

 

Je vertrek ’s morgens per bus in een internationale groep vanuit Paramaribo, over de Oost–Westverbinding richting Albina (ca. 2,5 uur rijden). Vanuit Albina vertrek je per boot voor een circa twee uur durende tocht naar Christiaankondre. In het Indiaanse dorpje maak je een korte dorpswandeling. In de avond vaar je naar Babusanti voor het bekijken (in het seizoen) van de zeeschildpadden die op het strand hun eieren komen leggen. De volgende morgen is er tijd voor een wandeling of om lekker te zwemmen in de rivier. Je kunt het verblijf in Galibi ook met een dag verlengen, om optimaal te genieten van deze omgeving. Daarna reis je per boot en bus terug naar Paramaribo.

 

Tijdens de Galibi tour breng je op de laatste dag een bezoek aan Frans Guyana. Je kunt hier een rondleiding volgen in de gevangenis waarin Banjo zat opgesloten, daarnaast kun je hier een bakje koffie drinken welke ook voor eigen rekening is. Het programma wordt in het weekend aangepast. Als je de tour op zaterdag of zondag aanvangt dan breng je op de 1e dag een bezoek aan Frans Guyana, omdat er ook een markt is op de zaterdag.

 

In het zeeschildpaddenseizoen, van februari tot augustus, zul je een bezoek brengen aan de broedplaatsen van de gigantische zeeschildpadden die hier elk jaar komen om hun nesten te graven en eieren te leggen. Door de aanwezigheid van Stinasu (Stichting Natuurbehoud Suriname) is er meer aandacht voor de bescherming van de zeeschildpadden, en worden er minder eieren geraapt. De komst van toeristen zorgt voor een alternatieve bron van inkomsten. Onder begeleiding van een gids kun je tussen februari en juli kijken hoe de schildpadden hun eieren leggen. In augustus en september ga je met de gids op zoek naar pas uit het ei gekropen schildpadden. Een bijzonder natuurverschijnsel om nooit meer te vergeten!

 

 

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 1 rondreizen »
Outsight
Vragen? Bel: 020-6702656

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider