headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Beste reistijd

Op zich kun je het hele jaar door prima een reis naar Suriname maken, maar de beste reistijd is wanneer het droog is in de kleine en de grote droge tijd: van februari tot en met half april en van half augustus tot half november. Houd er wel rekening mee dat in de droge tijd de rivieren soms zo laag komen te staan, dat een tocht per korjaal wat langer kan duren. In de regentijd moet je gewoon rekening houden met heel veel regen!

 

Klimaat
Suriname heeft een typisch tropisch regenwoudklimaat: heel veel zon en heel veel regen. Het is in Suriname eigenlijk altijd erg warm en vochtig! De meeste regen valt in de namiddag tijdens heftige buien. Het water komt dan echt met bakken tegelijk naar beneden, je snapt meteen waar deze uitdrukking vandaan komt! Gelukkig kun je de buien vaak goed zien aankomen. Er zit dan maar 1 ding op: schuilen, want regenkleding of een paraplu helpt echt niet!

In Suriname zijn vier seizoenen (met de volgende duidelijke namen): de kleine regentijd in december en januari, de kleine droge tijd in februari, maart & april, de grote regentijd in april, mei, juni, juli & augustus en tot slot de grote droge tijd in augustus, september, oktober & november. Houd er wel rekening mee dat het ook in droge tijd flink kan regenen, er valt alleen veel minder regen dan in de regentijd!

Contact
close slider