headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Suriname rondreis 1 Langs de Hoogtepunten

Paramaribo - Nickerie - Overbridge - Paramaribo - Kajana - Awarradam - Kajana - Paramaribo - Christiaankondre - Paramaribo

16 dagen, 15 nachten

Prijs vanaf € 1599,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Deze rondreis laat je in twee weken kennis maken met de hoogtepunten van Suriname. Na een paar dagen Paramaribo begint de reis met een autorondreis langs de kust richting Nieuw Nickerie, waarbij je het prachtige Bigi Pan natuurpark bezoekt. Daarna breng je een bezoek aan de jungle van Awarradam, door de Surinamers zelf ‘het binnenland’ genoemd. Diep in het Amazonegebied, ook wel de groene longen van de wereld genoemd, ontdek je de vele geheimen van de jungle! Maar ook Paramaribo zelf is de moeite waard om een paar dagen te verblijven.

 

Breng een bezoekje aan de oude houten binnenstad, de kleurige Centrale Markt en de drukke Waterkant. Of verken de directe omgeving van deze bijzondere hoofdstad en maak een fietstocht langs één van de plantages rondom Paramaribo. Tenslotte ga je op zoek naar de enorme zeeschildpadden, die aan de oostkust de stranden op komen om hun eieren te leggen. De rondreis begint en eindigt in Paramaribo.

 


Dag 1: vertrek Amsterdam,aankomst in Paramaribo, transfer naar het hotel
Dag 2: vrije dag in Paramaribo
Dag 3: vertrek per auto vanuit Paramaribo, overnachting in Nickerie
Dag 4: excursie naar Bigi Pan met lokale gids (08.00 tot 13.00), overnachting in Nickerie
Dag 5: per auto richting Paramaribo, overnachting Overbridge
Dag 6: terugreis per auto naar Paramaribo, inleveren van de auto in Paramaribo
Dag 7: vlucht vanaf Paramaribo naar Kajana, per korjaal naar Awarradam
Dag 8: Awarradam, excursies
Dag 9: Awarradam, excursies
Dag 10: Awarradam, excursies
Dag 11: per korjaal naar Kajana, vlucht naar Paramaribo
Dag 12: per bus naar Albina, per boot naar Christiaankondre (2 à 3 uur)
Dag 13: Christiaankondre
Dag 14: per boot naar Albina, per bus naar Paramaribo
Dag 15: transfer naar het vliegveld, vertrek Suriname
Dag 16: aankomst Amsterdam

 

Prijs vanaf € 1599,- p.p.

Inbegrepen: 8 overnachtingen in middenklasse hotel inclusief ontbijt (alleen logies in Overbridge),  4 overnachtingen in Awarradam in cabanas, 2 overnachtingen in eenvoudige lodge voorzien van bedden met klamboes en gedeelde faciliteiten bij Galibi, 4 dagen autohuur categorie Full Size (Nissan Teana / Mitsubishi Galant of gelijkwaardig), onbeperkt aantal kilometers en WA verzekering, Bigi Pan excursie inclusief lunch, globale kaart van Suriname, transfers met vliegtuig en boot naar Awarradam, Nederlandssprekende gids tijdens het verblijf in Awarradam, maaltijden vanaf de lunch op dag 7 tot en met de lunch op dag 11 inclusief sapjes, koffie en thee, alle excursies vanuit de lodge, transfers per bus en boot naar Galibi, alle maaltijden en drankjes (niet-alcoholisch) vanaf de lunch op dag 12 tot en met de lunch op dag 14 dag, entree bezoek aan de gevangenis Banjo in Frans Guyana tijdens de tocht naar Galibi en een Nederlands- en Engelssprekende gids tijdens de tocht naar Galibi.

 

Niet inbegrepen: internationale retourvlucht, overige maaltijden, fooien, entreegelden, persoonlijke uitgaven, transfers naar en vanaf het nationale vliegveld, brandstof voor de autohuur, wegen kaart van Suriname (lokaal te koop in Paramaribo bij boekhandel Vaco), Utility Fee (circa $4 per kamer per nacht) te voldoen bij het inchecken van het hotel en eventuele 1-persoonskamer toeslag indien van toepassing.

 

In de steden Paramaribo en Nickerie gebruiken we standaard middenklasse hotels met eigen douche en toilet op de kamer, in de meeste hotels is het ontbijt inbegrepen. In Paramaribo kun je kiezen uit verschillende hotels in diverse prijsklassen. Tijdens je verblijf in het binnenland overnacht je in cabañas; houten indianenhutten op palen, die voorzien zijn van muskietennetten. Eenvoudig, maar de sfeer is onvergetelijk!

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Suriname.

Paramaribo stadstour

Prijs € 39,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Suriname excursie Paramaribo, palmentuin

Paramaribo is sinds 2002 geplaatst op de Unesco Werelderfgoedlijst van historische monumenten. Tijdens deze excursie krijg je een rondleiding per auto en lopend, langs de belangrijkste historische locaties in het stadscentrum van Paramaribo. (meer…)

Commewijne Plantage Tour

Prijs € 93,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Suriname excursie Marienburg

Via de brug over de Suriname- rivier kom je in het district Commewijne. De eerste stop is bij Meerzorg, voorheen de oversteekplaats van Paramaribo naar Commewijne en een koffieplantage. (meer…)

Peperpot fietstour

Prijs € 64,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Suriname excursie Peperpot

Houd je van fietsen? De Peperpot fietstour brengt je langs de polders in het district Commewijne. Je fietst door voormalige plantages, en je zult vele voormalige plantagegebouwen tegenkomen waarvan sommige nog steeds bewoond zijn (meer…)

Suriname-Paramaribo, wit huis2Bij aankomst in Paramaribo word je opgewacht op de luchthaven en naar je hotel gebracht, waar je twee nachten verblijft. Hierna haal je de auto op en rijd je naar Nieuw Nickerie, de tweede stad van Suriname. Je passeert dorpjes met bekende namen zoals Groningen en Wageningen.

 

De volgende dag maak je een excursie naar het prachtige Bigi Pan beheersgebied. Bigi Pan is één van de belangrijkste broedplaatsen van de rode Ibis en vele andere vogels. De volgende dag reis je richting Paramaribo. Op ongeveer een uur rijden van Paramaribo ligt het Overbridge River Resort.

 

Het resort ligt midden in het ongerepte oerwoud, aan de oever van de Suriname rivier. Hier ben je in de pure ongerepte wildernis, waar de rust en stilte alleen nog wordt onderbroken door het gezang van de vogels, het kwaken van de kikkers en soms het gebrul van de apen.

 

De volgende dag begint je reis naar het binnenland van Suriname. De vlucht naar het binnenland alleen al is de moeite waard: vanuit de lucht zie je het Brokopondo stuwmeer. Op een idyllisch eilandje in de Gran Rio rivier, verborgen in het Amazone regenwoud, aan de voet van de Awarradam stroomversnelling vind je de Awarradam Jungle Lodge. Dit oord ligt op een half uur varen van de laatste dorpjes van de Saramaccaners, afstammelingen van weggelopen slaven. Een wandeling door verschillende traditionele dorpen, mooie vaartochten, een presentatie van lokale zang en dans en een boswandeling met informatie over geneeskrachtige planten maken je verblijf onvergetelijk!

 

De lodge ligt op een eiland, vlakbij een stroomversnelling. Je kunt zalig zwemmen in het koele water, lekker zonnen op de strandjes of op zoek gaan naar de vele kleine kleurige kikkertjes die je hier kunt vinden. Je overnacht in eenvoudige cabanas zonder elektriciteit met een eigen douche/toilet.

 

Na deze dagen in de jungle vlieg je weer terug naar Paramaribo, waar je je ondertussen al wat meer thuis zult voelen!

 

Bij het volgende avontuur reis je naar Galibi en ga je op zoek naar zeeschildpadden, die het strand op komen om hun eieren te leggen. De dorpen Christiaankondre en Langamankondre, zijn twee traditionele indiaanse dorpen, vlak naast elkaar langs de Marowijne rivier, bij de monding van de Atlantische oceaan. Beide dorpen hebben een zandstrand dat uitstekend geschikt is voor het maken van lange wandelingen. In het zeeschildpaddenseizoen, van februari tot augustus, zul je ook een bezoek brengen aan de broedplaatsen van de gigantische zeeschildpadden die hier elk jaar komen om hun nesten te graven en eieren te leggen.

 

Onder begeleiding van een gids kun je tussen februari en juli kijken hoe de schildpadden hun eieren leggen. In augustus en september ga je met de gids op zoek naar pas uit het ei gekomen schildpadden. Een bijzonder natuurverschijnsel om nooit meer te vergeten! Buiten het legseizoen maak je kennis met traditionele zang en dans van de lokale bevolking. Je overnacht in een eenvoudige lodge.

 

Hierna reis je weer terug naar Paramaribo, waar je nog een nacht verblijft voor deze reis ten einde is.

Prijs vanaf € 1599,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 8 bouwstenen »
Outsight
Vragen? Bel: 020-6702656

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider